Isabelle De Cock

Foto isabelle

In juni 1986 studeerde ik af als dokter in de diergeneeskunde; een kinderdroom werd werkelijkheid. Na 2 jaar assistent aan de Universiteit Gent in de dienst Kleine Huisdieren en enkele vervangingen startte ik een gezelschapsdierenpraktijk in Gentbrugge in 1988. Na verloop van tijd werd de praktijk te groot en vanaf 2002 kwam er een tweede dierenarts bij. Ondertussen zijn we uitgegroeid tot een team van 3 dierenartsen die zich graag aan u voorstellen.

Zelf kreeg ik na enkele jaren steeds meer interesse in gedrag en in 1996 werk ik lid van de werkgroep gedrag. In 2001 behaald ik het diploma “ Vétérinaire Comportementaliste” aan de Ecoles Nationales Vétérinaires de France (een bijkomende opleiding voor dierenartsen in gedragsproblemen van kleine huisdieren). Gedurende meerdere jaren verzorgde ik de consultaties gedragsproblemen in de dierenkliniek van de Ugent in Merelbeke.

Mijn diergeneeskundige interessen liggen vooral op vlak van weke delen chirurgie, inwendige ziektes en gedrag.

"I love my job"

Onze praktijk engageert zich al meerdere jaren om samen met Kat Zoekt Thuis de zwerfkatten te helpen.

Verder spendeer ik mijn vrije tijd aan mijn 2 “kinderen”Arno en Brit, die ondertussen jongvolwassenen zijn en aan mijn partner Roy, die ook dierenarts is. Ik heb een Duitse pincher Charly, een papegaai Flip en een paard Benton. Mijn partner heeft van alles wat: geiten, schapen,nandu’s, kippen, kalkoenen, parelhoenen en pauwen. En 2 riesenschnauzers. Mijn hobby’s zijn paardrijden, duiken, wandelen met de hond en lezen.