De praktijk

Foto praktijk

De praktijk bestaat sinds 1988 en is gelegen te Gentbrugge. De praktijk is geleidelijk aan gegroeid en nu werken we met meerdere dierenartsen.

Het voordeel van een samenwerking : een nog betere kwaliteit en service verlenen aan dier en eigenaar. Het is onmogelijk voor één persoon om zich op alle gebieden even sterk te kwalificeren.

In een samenwerking kan iedere dierenarts echter zijn eigen interesses verder ontplooien. Ook aarzelen we niet om deskundigen van buiten de praktijk te raadplegen.

Ons doel : een optimale diergeneeskundige zorg verlenen op maat van uw huisdier.

Wat kunnen we voor u doen?

Preventieve zorg

Jaarlijkse gezondheidscontrole en inenting (of titeren indien gewenst) van uw hond, kat, fret of konijn. Advies over de aankoop van een pup, kitten of ander huisdier. We verlenen ook voedingsadvies en helpen u met vragen ivm de verzorging.

Verzorging bij ziekte

Een uitgebreid klinisch onderzoek kan indien nodig aangevuld worden met bloed en urineonderzoek.

Verder onderzoek: Radiografie, echografie, hartonderzoek, oogonderzoek, huidonderzoek, microscopie…

Operaties

Weke delen operaties (sterilisaties, castraties,…), tandverzorgingen en extracties, blaas en darmoperaties, enz.

Indien uw dier ernstig ziek is, kan een hospitalisatie noodzakelijk zijn. Op die manier kunnen we uw dier de beste zorgen toedienen. Ook na een operatie wordt uw dier soms gehospitaliseerd.

U hebt steeds de vrije keuze bij welke dierenarts u wil gaan.

Onze dierenartsen hebben zich toegelegd op specifieke vakgebieden; cardiologie, dermatologie, chirurgie, acupunctuur, inwendige geneeskunde, gedragsproblemen,… Maakt u een afspraak voor een specifiek, meer complex probleem, dan proberen we u bij de gepaste dierenarts in te plannen.


Ook onze assistente is onmisbaar: u kan bij haar een afspraak maken, voeding en/of medicatie aankopen en advies vragen. Ze zorgt samen met ons voor de hospitalisatie-patiënten (met veel ‘tender, love and care’) en staat de dierenartsen bij waar nodig.

Zowel dierenartsen als assistente volgen regelmatig opleidingen om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwe ontwikkelingen in de diergeneeskunde. Zo kunnen we u nog beter van dienst zijn.

Voor orthopedische operaties komt er een collega bij ons opereren. Ook werken we samen met verschillende klinieken.